Напред: Отворени сме за други партии
Напред: Отворени сме за други партии / netinfo
На политическата сцена се появи нов субект - Движение "НАПРЕД”. Официално то стана факт след като ВМРО, Земеделският народен съюз и „Лидер” подписаха политическо споразумение.

“Споразумението е от няколко части. Едната е предизборно коалиране, което означава участие с общи листи на следващите избори – за евродепутати и парламентарни ”, каза в Стара Загора земеделският депутат Евгений Жеков.  Областният председател на "Лидер" Христослав Теохаров, областният координатор на ВМРО Антон Андонов и Евгений Жеков представиха идеите, принципите и целите, които си поставя Движението.В него всяка партия ще запази своята идентичност и ще предлага кандидатури в обща листа. Движението остава отворено и за други политически сили в “център-дясно”. С някои от тях в момента се водят преговори, каза Евгений Жеков.

Едни от основните направления, по които ще работият от Движение “Напред” са държавната политика, подчинена на националните интереси, здравеопазването и правосъдието.

Новосъздаденото Движение ще се стреми да бъде максимално полезно както в централното управление, така и по места, допълни Жеков.