/ Община Стара Загора
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 5 до 9 април, са отчетени над 100 сигнала. Граждани са информирали за близо 30 неправилно паркирани МПС в града. Издаден е Акт за установяване на административно нарушение за препречване на част от улица „Поп Минчо Кънчев“, до блок №83, от  собственик на магазин, който е поставял бутилки, за да обозначи паркомясто.

Съобщено е за бездомни кучета в района на ЖП гарата, както и на паркинга на хипермаркет в града. Гражданин се е оплакал от разхождане на едри породи любимци без повод и намордник в парк „Митрополит Методий Кусев“. За агресивни животни на центъра на село Ягода също е подадена информация.

На Горещия телефон е сигнализирано за отглеждане на гълъби в апартамент на блок №100, на ул. "Ген. Столетов". Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е открил собственика на птиците. Установено е, че отглежда спортни гълъби, които ще мести в най-кратък срок на специално подготвено място извън града.

Направен е констативен протокол и предписание. Постъпили са сигнали за колене на агнета в града – в двор до блок №69, в кв. „Три чучура – север“, съставен е Акт за установяване на административно нарушение от екип на Община Стара Загора, информация е подадена и за ул. "П. Яворов" №10. На място е установено, че животното е прибрано и мястото е почистено. Съставен е констативен протокол.

Граждани са информирали за необходимост от подновяване на люлки и спортни съоръжения в парк „5-ти октомври“, „Артилерийски“ и парк „Тракия“. След постъпила информация за разглобяване на хладилник на части пред блок №12 на ул. „Васил Левски“ е издаден Акт за установяване на административно нарушение.

Направен е опит за демонтиране на ламаринени пана от покрива на чешмата, символ на квартал „Три чучура“. Сигнализирано е още за младежи, рисуващи със спрей по фасада на сграда на бул. "Никола Петков".

Получени са сигнали още за силна музика от музикална уредба на улицата, шум от строителен обект, за пушене в заведение в града, както и за горене на сухи треви в двор в село Сулица. Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
Община Стара Загора