/ ThinkStock/Getty Images
В следствие на обилните дъждове и снеговалежи през последните дни на горещия телефон са подадени сигнали за счупени клони и опасни дървета. Клон е паднал върху автомобил в района на кв. „Казански“, а друг е бил отстранен, поради опасност от счупване и застрашаване на преминаващите пешеходци. Почистено е пътното платно от паднали клони на пътя Ракитница – Чирпан.

Съобщено е още за щъркели, затрупани от сняг, в района на село Могила, в района на гробищния парк. Информацията е предадена на дежурен екип на „Зелени Балкани“.
 
Светът е трогнат от българските спасители на щъркели (ВИДЕО)

Сигнална лента и табела са поставени в района на оградата на училищния двор на СУ „Иван Вазов“, заради нарушената й цялост и предпоставка за инцидент. Очаква се ремонт на компрометираната част при стабилизиране на метеорологичната обстановка.
 
На Горещия телефон е съобщено за грубо отношение от кондуктор на автобусна линия №65. Пътуващата от кв. „Железник“ до село Горно Ботево старозагорка се е оплакала, че е получила негативна реакция заради заплащането на билета с дребни монети с номинал 2 стотинки. След извършена проверка, кондукторката е получила забележка за отношението си към пътниците.
 
От 19 до 22 март са отчетени около 140 сигнала на горещия телефон.