Модернизират „Комплексен онкологичен център-Стара Загора по проект за над 6 млн. лева
Модернизират „Комплексен онкологичен център-Стара Загора по проект за над 6 млн. лева / DarikNews.bg, архив

Основните дейности по проекта за изграждане на нова пристройка за отделението по лъчелечение, закупуване и внедряване на мултимодален линеен ускорител, ще представят утре от 11 часа управителят на „Комплексен онкологичен център-Стара Загора" д-р Петър Чилингиров, инж. Веска Узунова - ръководител на проекта, кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Иванка Сотирова и д-р Антония Тодорова - началник Отдел „Здравеопазване и социални дейности".

Ще бъдат разяснени възможностите за подобряване здравния статус на населението от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.

Стара Загора ще има най-модерна високотехнологична апаратура за лечение на онкозаболявания. С нея ще се лекуват 870 пациенти от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.

Проектът е финансиран по Оперативна програма Регионално развитие и е за модернизация на отделението по лъчелечение към Комплексния онкологичен център. Той предвижда закупуване и пускане в действие на мултимодален линеен ускорител, както и изграждане на специално помещение за техниката.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора по схема „Подкрепа за реконструкция/ обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации" на 31 януари миналата година в община Благоевград.

Община Стара Загора е бенефициент по проекта на стойност 6 770 801 лв. Съфинансирането от общината е в размер на 315 338 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца от датата на подписване на договора.