/ община Стара Загора
От днес жителите и гостите на Стара Загора  вече могат да заплатят престоя си в платените зони за кратковременно паркиране и чрез мобилното приложение PayPark.

След еднократно въвеждане на данните за автомобила, апликацията дава възможност за бързо, лесно и удобно заплащане чрез SMS или банкова карта.

Системата ще запазва данните на потребителя, местоположението при паркиране в платената зона с цел по-лесна навигация до автомобила впоследствие, а при необходимост могат да бъдат правени и промени.

Чрез новия метод потребителите ще заплащат само стойността на услугата, но не и начисленията към мобилните оператори за SMS. Дигиталното безкасово плащане позволява услугата да бъде използвана и от чуждестранни граждани, които имат банкови карти MasterCard или Visa.

Приложението показва пределите на Зоната като автоматично определя дали превозното средство попада в място на платен паркинг спрямо локацията.

Инсталирането на мобилното приложение е безплатно и може да бъде намерено в Google Play на адрес:  https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.teracomm.paypark&hl=en