/ ThinkStock/Getty Images
В Стара Загора ще се проведат три големи спортни събития. Началото ще бъде на 11 май от 9.30 часа, когато градът ще бъде част от Еврокоридор №8, по който тича ултрамаратонецът Красимир Георгиев.

За осми път в Стара Загора се провеждат Детски олимпийски игри

Пред спортна зала „Иван Вазов“ ще е своеобразният старт за Георгиев.  Всеки желаещ може да пробяга с него първите старозагорски 100 метра по пътя му до Адриатическо море.

Маршрутът на мотиватора Краси е с начална точка Черно море, а спортната кауза обединява хиляди хора от България, Северна Македония и Албания. Коридор №8 е транспортен коридор, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през София, Тирана и Скопие.

Завършеността на неговата желозопътна и пътна инфраструктура ще гарантира икономическия ръст, развитието на бизнеса, туризма, спорта, както и просперитета на гражданите в България, Албания, Северна Македония, както и в региона на Югоизточна Европа.

Към масовия крос ще се присъединят и участниците в друго спортно събитие, което ще се случи под липите – VIII Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“. Началото му е от 10.00 часа, в зала „Иван Вазов“. Звездни гости ще са змс. Александър Томов, Председател на Организационния комитет на игрите от самото им начало, змс. Йорданка Благоева и други известни спортисти.

Рекорден брой бегачи от 20 страни в Маратон Стара Загора (СНИМКИ)

От 11.00 часа
, на спортните игрища зад Централна поща ще бъде даден старт на традиционните Работнически игри. В надпреварата ще влязат отбори на Община Стара Загора, ОД на МВР, „ВиК - Стара Загора“, „Марица – изток“ и АЕЦ „Козлодуй“. Състезания ще има по футбол и дърпане на въже. По същото време, в парк „Артилерийски“ ще се проведат срещи по тенис на корт и петанк. Участниците ще премерят умения и точно око и на дартс.

Игрите се организират с подкрепата на Обществения дарителски фонд, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Фондация „Америка за България“, с подкрепата на множество фирми, приятели и членове на Граждански клуб ЛИПА.