Младежите от ГЕРБ – Стара Загора отново реализираха кампанията „Заедно не сме различни“
Младежите от ГЕРБ – Стара Загора отново реализираха кампанията „Заедно не сме различни“ / МГЕРБ

Младежите от ГЕРБ - Стара Загора организираха за пореден път коледна инициатива за децата лишени от родителска грижа. Традиционният концерт, който показва таланта на старозагорчетата, които живеят в институции „Заедно не сме различни", тази година бе заменен от насърчаване, обогатяване и демонстриране на знанията им.

Младежите, разделени на групи, посетиха домовете за отглеждане на деца лишени от родителска грижа и центровете за настаняване от семеен тип, за да почетат заедно откъси от любими книги, да поговорят за интересни професии, да поиграят на образователни игри и да споделят един почивен ден с тях.

Втората част на инициативата на МГЕРБ бе посещение в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани", като предварителната задача бе всеки да нарисува любимо диво животно.
Малчуганите се запознаха отблизо с някои от обитателите на центъра, а чрез беседа отговаряха с удоволствие на въпросите на домакините. Децата научиха интересни факти около популациите на дивите хищни птици, които днес се срещат в България, както и за тези, които вече не могат често да се видят в природата ни.

„Решихме петата ни годишна инициатива „Заедно не сме различни" да е в полза на натрупване на нови знания не само при децата, но и при нас. Имаме едни прекрасни четири концерта, реализирани през изминалите години, които разкриха колко разнородни таланти имат децата, въпреки че живеят без родителска грижа. Надграждането е важен процес, особено когато става дума за деца, така че бе естествено да разгърнем идеята на традиционната ни декемврийска инициатива - „Заедно не сме различни", трансформирана в „Заедно можем и знаем повече", даде подробности Радостин Танев, председател на областната младежка структура на ГЕРБ.

„С първата част от инициативата се присъединихме към Националната седмица на четенето, като споделихме взаимно абзаци от най-любимите си книги. Опитахме се по интересен начин да спомогнем за кариерното ориентиране на по-големите деца, като им разказахме за нашите професии, за възможностите за обучение в Стара Загора и страната. Младите хора са бъдещето и това не е клише. Важно е от малки да следват желания път, за да успяват", допълниха членовете на МГЕРБ.