Министър Караджова направи дарение за Дом „Т.Попова”
Министър Караджова направи дарение за Дом „Т.Попова” / DarikNews.bg/архив

4-годишният Милко от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Теофано Попова" сурвака за здраве министър Нона Караджова. Тя присъства на коледното тържество на малчуганите в старозагорското социално заведение.

Освен индивидуални подаръци децата получиха и преоборудване на спалните помещения на стойност 15 хиляди лева. Дарението е със средства, освободени чрез икономии от бюджетните разходи на Министерството на околната среда и водите.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова за втора година посещава Дома. Миналата Коледа Караджова дари уреди за кухненския бокс, два компютъра, книжки и лакомства, със средства, освободени от коледни картички и календари.

В 12.00 часа министър Нона Караджова ще открие нов модул към системата за ранно предупреждение в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора. Той е изработен от екип от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките по поръчка на Министерството на околната среда и водите.

Създаването на модула е част от Оперативния план за действие за подобряване качеството на атмосферния въздух над Стара Загора, изготвен по инициатива на министър Нона Караджова.