/ Мини Марица-изток
В навечерието на Националния празник - 3 март „Мини Марица-изток” ЕАД осигури 80 тома българска литература и ваучери за книги, за награди на млади български таланти от третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора.

"Мини Марица-изток" модернизира производството на въглища (СНИМКИ)

Тази година конкурсът събира рекорден брой участници - изпратени са 1367 творби от 106 населени места от 26 области в България, както и 15 от българското училище „Иван Вазов“ във френската столица Париж. Участниците се състезаваха в пет категории, в три възрастови групи.

„Мини Марица-изток” въвеждат в експлоатация два нови роторни багера

В категория „Есе“ се конкурираха 124 творби, в категория „Стихотворение“ - 168, в категория „Рисунки“ - 712 творби, в категория  „Фотография“ - 200 фотоса, и в категория „Компютърна презентация“ - 163 разработки.

Отличиха изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Андон Андонов в Деня на народните будители

Багодарственият адрес до изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Андон Андонов получи председателят на Съвета на директорите Николай Диков, който връчи наградите на победителите в категория „Компютърни презентации”.

„Мини Марица-изток“

„За мен всички ученици, участвали в конкурса, са победители! Защото да успееш да формираш и да изразиш любовта си към Родината, вече е постигната победа. Те бяха разделени в три възрастови групи, но мисля, че всеки от тях, независимо от възрастта, както и техните родители и преподаватели, те съставят нашата Родина. Те са повод за национална гордост и предпоставят обичта ни към България!”, заяви по време на официалната церемония в Културен център „Стара Загора“ Диков.

Инспектират изграждането на новите роторни багери в Мини Марица-изток (СНИМКИ)

Гост на церемонията бе зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която поздрави училището и Община Стара Загора, че подкрепят талантите.
„И не просто талантите, а идеята да се свържат с познанието за нашата страна. Защото винаги си задаваме въпроса - как се обича Родината?

„Мини Марица-изток“

Раждаме ли се с това чувство, възпитаваме ли го, кой ни го дава, откъде го наследяваме. Смятам, че с  всеки ден, с всяка минута, с всяка глътка въздух, с всяко взаимодействие с родители, с учители, с българското училище, с традициите, ние възпитаваме тези чувства в нас.

Работници и служители на „Мини Марица-изток“ са отличени за овладяването на пожар

И в днешния глобален свят трябва да знаем кои сме, за да сме сигурни в това, което правим.
Няма как да имаме идеи за бъдещето и как да ги реализираме утре, ако не знаем днес, откъде сме тръгнали.

Фактът, че има 26 области, над 106 населени места, над 1300 участници показва, че ние наистина се гордеем, че сме българи“, категорична бе зам.-министър Михайлова.