Мариан Станчев-Manо с изложба в Стара Загора
Мариан Станчев-Manо с изложба в Стара Загора / DarikNews, Невена Божкилова
Мариан Станчев - Manо с изложба в Стара Загора
48016
Мариан Станчев - Manо с изложба в Стара Загора
  • Мариан Станчев - Manо с изложба в Стара Загора

За първи път младият талант Мариан Станчев-Manо откри своя изложба и в Стара Загора. Той представи серия от платна живопис и принт, които показват неговата интерпретация на темата за "различния поглед" над нещата от живота и всичко онова, което ни заобикаля.

Станчев сподели, че в моментa работи по нов проект. Този път младият артист се е насочил към инсталацията: „скулптурите, които правя са прескочили към инсталация, защото искам да свържа произведенията със средата, с музиката, с осветлението".

Мариан СтанчевManо с изложба в Стара Загора
netinfo
Mano e завършил живопис и педагогика на изобразителното изкуство в Славянския Университет в Шумен. Специализирал е скулптура в Каламата, Гърция. Участвал е в множество групови изложби в България и на Балканите. Самостоятелни изяви има в областта на инсталациите, обектите и скулптурите.

Изложбата беше част от инициативите по повод рождения ден на креативен форум „Бръшляновата къща", който навърши една година. Бръшляновата къща ще бъде отново на разположение на малчуганите всеки петък от 10.00 до 12.00 ч. и от 14.00 до 16.30 ч.

В прикачения звуков файл може да чуете целия разговор с 30-годишния художник.