Лято 2008: казанлъшки пенсионери на курорт в Мармарис
Лято 2008: казанлъшки пенсионери на курорт в Мармарис / Д.Бобева- архив

Казанлъшките пенсионери предпочитат да отмарят на турското море, вместо на българското. Пестеливите и тези с по-високи доходи вече са разервирали прилични оферти за седемдневни почивки в тризвездни хотели в турския курорт Мармарис.

Това показва проверка на "Дарик" в града на розите .

Масов е интересът на пенсионерите към септемврийската оферта, според която само за 370 лева за седмица, те получават услугата ол- инклузив, както и всички останали плажни екстри.

В цената на офертата, предлагана от туропероторски фирми в района е включен и транспорта до там с автобус.

Според служители в туроператорските фирми, все повече казанлъчани предпочитат почивки на турското море, отколкото българското Черноморие. Причината: всеки търси качествена почивка за малко пари.

Сериозен е отливът от търсене на пакети за почивки в страната, за сметка на повишен интерес към турски, гръцки и испански дестинации.

В последните години почивката в чужбина е предпочитана и заради съчетанието на две в едно: почивка и екскурзия, твърдят служителите в туроеператорски фирми. Има и такива, за които лятото е пътешествие. Тази година предпочитаните линии за летни пътешествия са Испания, Рим, Париж, Германия. Около 1000 лева излиза деветдневен или двуседмичен вояж до там, без екстри и такси за музеи.

Юли и август са месеците с бум в продажбите на самолетни билети.

Масово казанлъчани пътуват при свои роднини в Америка, Канада, Европа.