фестивал
фестивал / netinfo
Тазгодишното издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri в Стара Загора ще се проведе между 13 и 20 октомври в Регионална библиотека "Захарий Княжески" и ще предложи 4 специално подбрани филмови заглавия.Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й превъплъщения и ще се състои под мотото „Любов между редовете”.

Старт на кино-литературното приключение дава най-нежният български филм - „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев. Прожекцията е на 13 октомври от 16:00 ч.

В Стара Загора ще бъде излъчен и филмът „Извън пътя” на Николай Волев, една история за алхимията на творческия процес, неочакваната близост и чудото на вдъхновението. Специално внимание заслужава аржентинското заглавие „Има ли любов, има и омраза”, ексцентричен трилър, който се колебае на границата между детективската пародия и романтичната сатира. На 20 октомври от 16:00 ч. старозагорските зрители ще могат да видят изисканата екранизация на романа „На плажа Чезъл” със Сърша Ронан и Били Хауел.