„КонтурГлобал Марица Изток 3 участваха в Деня на доброволчеството
„КонтурГлобал Марица Изток 3 участваха в Деня на доброволчеството / netinfo

Служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3" участваха за трета поредна година в традиционния Ден на доброволчеството, който се проведе на 19 май 2012 г. Събитието бе организирано от Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и Американската търговска камара в България в редица градове от страната.

Двайсет и шестима доброволци от „КонтурГлобал Марица Изток 3", някои от тях придружени от семействата си, се включиха в инициативата в София и Стара Загора. Всеки от участниците посвети по 4 часа от времето си на каузи, значими за обществото.

Както в предишните години, 20 служители на компанията в Стара Загора почистиха, заедно с клиентите, двора и прилежащите алеи и площи на Дневен център за възрастни с ментални увреждания и психични разстройства "Св. св. Козма и Дамян". След като засадиха декоративни храсти туя, те продължиха съвместните си занимания с пускане хвърчила, изработени от приятелите от Дневния център. С редовните си посещения и общуване с клиентите н Центъра, служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3" допринасят за по-добрата им социална адаптация и интеграция.

Доброволците от компанията в София почистиха и облагородиха пространството около Средно специално училище с детска градина за деца с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев". След което групата създаде и биоградина в училищния двор.

Денят на доброволчеството е традиционна инициатива на Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) в партньорство с Американската търговска камара в България. От стартирането си преди пет години тя ангажира представители на бизнеса и доброволци от цялата страна в начинания, чиято цел е да подпомагат хора в нужда и да облагородяват всички аспекти на средата, която ни заобикаля.