Комарджия се опита да преметне полицаи
Комарджия се опита да преметне полицаи / www.sxc.hu

Миналата нощ в Районно управление «Полиция» - Чирпан е получено съобщение от 23-годишен млад мъж от с. Душанци, обл. Софийска, че около 03:40 часа, на 2 км. западно от с. Плодовитово, общ. Братя Даскалови, по пътя от Пловдив за Чирпан, е бил обран от мними полицаи. Той обяснил, че докато пътувал с лек автомобил Мерцедес «С 180», със старозагорска регистрация, видял от лявата страна на пътното платно спрян Опел «Астра», без отличителни полицейски знаци и надписи, с поставена на тавана лампа със синя светлина. До автомобила имало трима мъже, облечени в тъмни дрехи и светлоотразяващи жилетки с надпис отпред «КАТ», а на гърба «Полиция». Мъжете били с кубинки и поставени на главата полицейски шапки. Единия от мъжете подал знак за спиране със «Стоп-палка», като му било разпоредено да излезе от автомобила. След като бил заплашен с пистолет, мъжете му отнели сумата от 650 лв. и златна гривна и синджир с общо тегло 20 грама.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР - Стара Загора, Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР - Стара Загора и Районно управление «Полиция» - Чирпан, за няколко часа е констатирано, че въоръжен грабеж не е имало. Младият мъж е заблудил полицейските органи, тъй като проиграл парите и златните си накити в казина в Карлово, Нова Загора и Стара Загора. Той не знаел как да оправдае липсата им пред приятелката си, както и пред фирмата, от която взел автомобила под наем. Поради това решил да инсценира грабежа като умишлено подвел служителите на реда първо за маршрута си на придвижване, а в последствие и с показанията си за извършителите му, набеждавайки «мними полицаи».

Констатирано е, че комарджията е пътувал от Пирдоп, като преминал последователно през Карлово, Казанлък, Сливен, Нова Загора и Стара Загора, посещавайки три казина във въпросните градове, в които проиграл сумата от 650 лв. и златните си накити. Тръгнал от Стара Загора за Чирпан, като минал по околовръстния път и за да не бъде заснет от намиращата се на входа камера за видеонаблюдение, влязал в Чирпан през входа откъм Пловдив. Въпросният мъж се явил в Районното управление и заявил за извършения въоръжен грабеж. За няколко часа обаче те констатирали инсценировката и 23-годишният «потърпевш» направил пълни самопризнания пред съдия от Чирпанския районен съд. Работата по случая продължава.