/ DarikNews.bg
Запис от камерите от снощния инцидент в Стара Загора, при който кола помете моторист на централно кръстовище, ще бъде публикуван още днес, увери старозагорският кмет Живко Тодоров.

Това е грубо погазване на Закона, водачите навлизат в насрещното движение, а колата помита чакащите на тротоара. "Ето ви случай, в който има камери и светофари и шофьорът навлиза в кръстовището на червен светофар", коментира Тодоров.

Моторист в Стара Загора почина след тежка катастрофа

За Празника на Стара Загора, общината отменя голяма част от празничните събития, защото не считам, че е време за тържества след тези инциденти, посочи кметът на Стара Загора.

Той увери, че на всички възлови точки по старозагорските кръстовища, на които все още няма камери, ще бъде поставено видеонаблюдение.

Това е само една от мерките, които местната власт, заедно с Пътна полиция и другите институции, ще предприемат да ограничат пътните произшествия в областния град.

Всичко това се случва на фона на двата тежки инцидента в града, при които загина моторист, а млад шофьор помете жени на тротоар.

Тодоров припомни, че още от 2012 година той и негови колеги от НСОРБ, предлагат законодателна инициатива, според която кметовете да могат да глобяват по записите от видеокамерите.

Шофьорът, прегазил три момичета в Стара Загора, имал и други пътни нарушения

Сред по-сериозните мерки, които общината предприема, е сформирането на работна група с полицията, която да обходи възловите кръстовища и да набележи мерки за обезопасяването им, ще се набележат и местата за незаконни гонки и дрифтове.

Вярваме, че ще се вземат адекватни мерки и реципрочни наказания за подобни водачи, обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.