Жители на Стара Загора на протест за пореден ден. Възмущението на хората дойде след тежка катастрофа, при която 18-годишен ученик помете три момичета до кръгово кръстовище. Едното от тях е с ампутиран крак. Лекари продължават да се борят за живота на пострадалата. А хората в града настояват за вземане на мерки, които ще гарантират безопасността на пешеходците, спиране на неразумното и опасно шофиране, слагане на камери и дори промяна в закона, забраняваща млади и неопитни водачи да управляват мощни автомобили, посочва NOVA.

Шофьорът, прегазил три момичета в Стара Загора, имал и други пътни нарушения

Младежът, предизвикал катастрофата, е шофьор от близо 4 месеца, а вече имал няколко фиша за превишена скорост. Вчера се стигна и до напрежение пред сградата на прокуратурата в града след като полиция и прокуратура отказаха първоначално да разговарят с протестиращите и да съобщят подробности за инцидента. Хората се опасяваха от прикриване на случая и липса на навременни действия от страна на органите, тъй като бащата на момчето е виден бизнесмен.

Задържаха дрифтиралия шофьор, блъснал три момичета в Стара Загора

„От петък насам никой не ме е търсил – нито прокуратура, нито полиция. Дори не знам кой е разследващият полицай. Шофьорът не беше арестуван навреме. В първите минути след катастрофата беше агресивен, тропаше по колата. За момента дъщеря ми е стабилна, днес ще стане ясно какво ще се случи с другия й крак”, разказа Славея Илиева, майката на най-тежко пострадалото момиче.

Протестиращите бяха категорични, че недоволството ще продължи, докато не се вземат мерки.