Казанлък и Толиати с Меморандум за сътрудничество
Казанлък и Толиати с Меморандум за сътрудничество / Община Казанлък

Кметовете на Община Казанлък Галина Стоянова и на Толиати Сергей Андреев подписаха меморандум за сътрудничество. Андреев е специален гост на Града на розите по случай 10-тите юбилейни Празници в Долината на Тракийските царе.

Контактите между двата побратимени града се развиват активно в сферата на културата, образованието и спорта вече 20 години.

„Искаме да почувствате духа на Казанлък и в същото време, да направим така, че да бъдем полезни на жителите на нашите два града", сподели кметът Галина Стоянова по време на срещата с руската делегация и допълни, че с подписването на този меморандум се надява отношенията между двата града да бъдат все така ползотворни и в идните 20 години.

В меморандума се казва, че страните си поставят за цел по- нататъшно развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес, с приоритет в сферите на местното самоуправление, културата, образованието, туризма, спорта, както и сътрудничество между Търговско - промишлените палати на двата града.

„Страните заявяват, че побратимените отношения между Казанлък и Толиати и за в бъдеще ще се основават на принципите на конструктивното сътрудничество, взаимното съгласие и зачитане интересите и на двете страни", се казва още в Меморандума.

„За нас това е особено важна година, защото отбелязваме 20 години сътрудничество и се радвам, че нашата връзка се развива непрекъснато както в сферата на културата и туризма, така също и лично с кмета Галина Стоянова и с местния бизнес", с тези думи кметът на Толиати Сергей Андреев засвидетелства своята благодарност за добрите съвместни практики с Община Казанлък през годините.

Част от официалната делегация от руския град Толиати са още заместник-кметът Артьом Гончаров, Ирина Свешникова - съветник на кмета, общинският съветник и главен лекар в 1-ва Толиатска болница д-р Евгений Сакеев и Наталия Христ - ръководител на управлението за международни връзки на град Толиати. На срещата присъстваха и заместник- кметът на Община Казанлък Петър Косев, заместник - председателят на Общински съвет- Казанлък Драгомир Петков, представители на местния бизнес.

За следваща своя визита, гостите от Толиати начертаха идния Празник на розата догодина.