/ iStock/Getty Images
Признати кардиолози ще консултират старозагорци в Медицински Център „Европейска Здравна Грижа“- Стара Загора.

Прегледите ще извършват д-р Живко Дичев и д-р Иво Господинов, а телефонът за предварително записване е 042 670 112, а инициативата е по повод 29 септември, Световния ден на сърцето.

Подобряването на осведомеността, превенцията и контрола на сърдечносъдовите заболявания в световен мащаб е фокусът на Деня на сърцето.

Безплатни прегледи за бременни по повод Световния ден на сърцето

През последната година 520 милиона души, живеещи със сърдечносъдови заболявания, са били засегнати от COVID-19. Поради повишената уязвимост към по-тежките форми на вируса, страдащите от сърдечносъдови и други хронични заболявания се чувстват по-изолирани. Те често пропускаха регулярните посещения при специалист.

Затова използваме знанията и експертизата си, за да подобрим качеството на  живот на нашите съграждани и обществото и обявяваме 29 септември, Световния ден на сърцето, за ден на отворените врати, съобщават организаторите.

Грижете се за сърцето си, като се храните здравословно, откажете се от тютюнопушенето и редовно правете упражнения. Различните мобилни приложения и устройствата за измерване на крачки, например, могат да ни мотивират да живеем по-здравословно и да се движим по-активно.
 
Български кардиологичен институт