паметник Шипка
паметник Шипка / община Казанлък
По случай 142 години от Освобождението на България от Османско робство Община Казанлък обявява литературен конкурс „Венчайте България с лаврови венци“. Той се организира под патронажа на Кмета Галина Стоянова и е творческото предизвикателството е към ученици от I до XII клас от цялата страна.
 
До 20-и февруари, четвъртък, включително, всеки участник трябва да изпрати едно есе и/или едно стихотворение, посветено на опълченец или участник (помагач, водач на отряди, разузнавач, четник, лекар или друг медицински работник) в Руско-турската освободителна война (1877 г. – 1878 г.) от родния си край. Творбите да бъдат изпратени на имейл: culture@kazanlak.bg.

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от компетентна комисия. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи и във всяка от тях ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда – грамота и парична сума. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на националния празник 3 март на официалния сайт на община Казанлък www.kazanlak.bg. Победителите ще бъдат уведомени лично на телефона, посочен от тях в документите за кандидатстване.