ММЦ в Стара Загора организира тренинг на тема „Моята първа работа“
ММЦ в Стара Загора организира тренинг на тема „Моята първа работа“ / Община Стара Загора
Среща-разговор с математика Любомир Любенов, част от проекта  „Красивите лица на Стара Загора“, ще се проведе в Международния младежки център на 24 октомври от 18:00 часа.
 
Любомир Любенов е роден на 6 март 1960 г. Завършва Пловдивския университет през 1981 г. Работи като учител по математика в средни и висши училища, както и в държавната администрация на България през периода 2002 – 2012 г. Създател е на международния турнир по математика „Дружба“ , в рамките на който се провежда първото в света състезание по математическа лингвистика  през 1988 г. в Стара Загора. Има публикувани статии в международни математически списания. Издател е на в. „Математическа поща“. Автор е на задачи и статии по математика на издания в Канада, Сингапур, Германия, Полша, Румъния, Русия, Австралия. Китай издаде книга с математическите задачи на Любомир Любенов.
 

среща с Любомир Любенов
община Стара Загора


Основател е на фондацията „Математика без граници“. Едноименният ежегоден традиционен турнир има шест издания. На финала се явят над 1500 деца от цял свят.
 
Старозагорският математик подготвя младите състезатели на точната наука и е координатор за България в редица международни форуми. Носител е на десетки високи международни награди и отличия, както и на наградите „Анастасия Тошева“ и „Будител на Стара Загора“.