/ БГНЕС
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 57-годишен мъж за убийство в кв. „Трите чучура“ в Стара Загора.

Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В този срок предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Убийството е извършено в периода от 2 до 13 декември.

Малко след полунощ на 14 декември  във 2 РУ на МВР - Стара Загора е получено съобщение, че в контейнер за отпадъци до блок 26 е открит найлонов чувал с човешки крайници-мишници и предмишници, без китки.

Брутално: Откриха части от човешко тяло в кофа за смет в Стара Загора (СНИМКИ)

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от НК, като надзора на разследването е осъществяван от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

В рамките на 12 часа е установена самоличността на пострадалия – 42-годишен мъж, както и на евентуалния извършител на престъпното деяние.

В хода на разследването са събрани съответните доказателства за  извършването на престъплението и на 14 декември той е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство.