Илия Златев е новият  шеф на Областното пътно управление
Илия Златев е новият шеф на Областното пътно управление / netinfo

Със заповед на директора на Агенция „Пътна инфраструктура" от вчера - 8-ми декември, е освободен досегашния началник на Областното пътно управление Мехмед Осман. На неговото място е назначен Илия Златев.

За Дарик новоназначеният началник съобщи, че няма затворени участъци от Републиканската пътна мрежа в област Стара Загора, в това число и мостове. 
Язовир „Копринка" се изпуска контролирано и към момента водите от него не създават проблеми за мостовете областта в района на река Тунджа .

От късния следобед е повишено изпускането на язовир "Копринка" с още 25 метра в секунда, по канала към река Тунджа. нма очакваня за приливна вълна.

От Областната  управа въпреки това предупреждават гражданите, пътуващи в областта за бдителност и да не навлизат в пътни участъци, залети от придошли води.

Няма никаква опасност от преливане на яз. „Копринка“. Полицейски патрули дежурят по възловите места, но към момента няма спиране или ограничение на движението.
Проходим е пътя Казанлък- Стара Загора, в района на село Ягода, както и Казанлък- Бузовград и Казанлък- Розово.
В ранния следобед е имало проблем и затворен път в района на село Памукчии, по пътя Стара Загора -Димитровград, заради голям разлив на вода, но той също е овладян, каза още Златев.