пролетно почистване
пролетно почистване / Община Благоевград
Мотото е "Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти! "
Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти! Под това мото ще се проведе тазгодишната кампания на Община Казанлък за пролетно почистване на града. Общината кани гражданите и администрацията да се включат активно в почистването на града, което ще се проведе в събота, на 20 април и отново е посветено на Деня на земята.
 
Създадената организация е включва три етапа: Първи етап: Казанлъчани почистват прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства.
 
Втори етап: Събраните отпадъци, в това число  клони, треви и храсти се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ поема отговорността за извозване на всички отпадъци до края на съботния ден.
 
Трети етап: За изхвърлянето на едрогабаритни, текстилни отпадъци, както и електротехника, излязла от употреба за жителите на Казанлък ще бъдат обособени 12 пункта в различни части на града.
 
Община Казанлък предварително благодари на всички активни граждани, които ще се включат в почистването, както и на фирмите, заявили желание за съдействие.