Горно Черковище има нужда от промяна
Горно Черковище има нужда от промяна / Пресцентър ГЕРБ

„Нашето село има нужда от нов кмет, трябва ни промяна", такива коментари се чуваха от събралите се пред читалището в с. Горно Черковище, които очакваха всеки момент ГЕРБ да представи кандидата си за кмет Иво Лозанов. Повече от половината кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ дойдоха, за да подкрепят 43-годишния предприемач, който в мандат 2011 - 2015 бе общински съветник от политическата партия.

Пред жителите на с. Горно Черковище Иво Лозанов пое ангажимента да работи за подобряване на инфраструктурата в селото, като отбеляза почистване коритото на река Гюрля, както и дерето й при ул. „Христо Ботев", възстановяване на отводнителната канавка и съществуваща дига около селото, почистване на улиците и ремонт на тротоарните пространства. Сред перспективите на Лозанов са още: облагородяване района и площада около кметството, както и централната част на селото; почистване на двата гробищни парка, както и на настоящите микросметища. Кандидатът за кмет от ГЕРБ посочи, че се ангажира да направи ремонт на сградата на Здравната служба в селото, както и реновиране на спортното игрище. Лозанов ще търси възможности и за разкриването на Кухня-майка за социално слабите жители на казанлъшкото село.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Борис Кърчев съобщи решението и на един дългогодишен проблем - липсата на качествен телевизионен сигнал. На жителите на селото той обеща, че до края на тази година ще бъде прокарано оптично трасе от съседното с. Бузовград до с. Горно Черковище и след 01.01.2016 г. жителите на с. Горно Черковище ще могат да използват услугите кабелна телевизия и интернет, предоставяни от кабелния оператор. След думите му, бурните ръкопляскания на присъстващите, огласиха залата.

Кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова представи своя отчет, като подчерта, че средствата за града и населените места в общината се разпределят пропорционално и според жителите на населените места: „Ние винаги сме се опитвали да разпределяме средствата справедливо. Нашите села не са изоставени. Ще продължим да ‘гледаме' справедливо на населените места, защото всички вие сте част от Община Казанлък".
Донка Матанова - жител на с. Горно Черковище, заяви на всеослушание: „Галина Стоянова държи на думата си и направи от Казанлък една разцъфнала роза! Нека й дадем възможност да постигне още! Датата 19-ти е датата на Левски, който се е борил за България, който е искал чиста и свята република. Нека подкрепим Стоянова, защото съм сигурна, че ще се гордеем с нея. Ще се радваме и нашето село да се превърне в една разцъфнала роза!".

Горно Черковище има нужда от промяна
netinfo