/ iStock
За осма поредна година в Казанлък се организира фестивалът на здравословния начин на живот „Здравей, здраве“, съобщи за БТА Росица Драгиева от холистично студио „Вдъхновение“, която е сред организаторите на фестивала.

Събитието ще се състои на 21 и 22 май в парк „Тюлбето“. 

Драгиева обясни, че идеята на тази инициатива е да популяризира здравословния начин на живот във всичките му аспекти – емоционален, ментален, духовен и физически. В рамките на фестивала изяви имат холистични лекари, психолози, консултанти, инструктори, лечители, астролози, както и хора, занимаващи се с алтернативни методи и терапии, които споделят своите знания и опит, разказа тя. 

Пространството е изпълнено и със забавления за най-малките – от йога за деца, въздушна йога, зумба, рисунки на асфалта и арт работилници до яздене на кончета и хапване на здравословна и вкусна храна. За „по-големите деца“ са предвидени практики по йога, пилатес, стречинг, звукотерапия с гонг и лечебни купи, боуен терапия и приложна кинезиология, спортно ориентиране, изложба и други интересни занимания, добави Росица Драгиева. 

Във фестивала ще има лектори, които ще споделят своите знания и опит на различни теми, свързани с физическото и психичното здраве. „Иновативните идеи и практики, които ще се представят на фестивала, ще бъдат приложими в живота, за да може всеки да поеме отговорност за собственото си здраве“, подчерта Драгиева. 

В рамките на фестивала ще има базар, на който участници от цялата страна ще изложат своите творения, здравословни храни и напитки, билки, мехлеми и други. Интересна част от програмата на фестивала са и концертите, и музикалният спектакъл.

Росица Драгиева уточни, че събитието е насочено към всички, които искат да живеят живот с все по-високо качество. По думите й на този фестивал те могат да научат работещи практики, които да използват в ежедневието си. 

Фестивалът „Здравей, здраве“ е включен в програмата на "Фестивал на розата 2022" и се организира със съдействието на община Казанлък, йога клуб „Усмихнато цвете“, холистично студио „Вдъхновение“, Нина Бойчева, д-р Зорница Антонова и доброволци, допълни Драгиева.
БТА