Емил Христов награди старозагорски талант
Емил Христов награди старозагорски талант / Пресцентър

Старозагорският шампион по плуване Виктор Христов получи днес грамота и поздрав от председателя на Общинския съвет в града Емил Христов. Почти 10-годишната „Златна рибка", успя да подобри рекорд, да спечели три медала и да бъде отличен ученик.

"Гордей се с града си, гордей се независимо в кой край на света си и колко медала си спечелил!", обърна се към шампиона Емил Христов, връчвайки му флага на Стара Загора."Всеки път, когато побеждаваш, нека всички знаят от кой град си!", допълни Христов.

„Опитваме се да правим колкото се може повече за спорта в града, така подпомагаме възпитанието на децата и тяхното развитие. Важно те да бъдат подкрепяни и стимулирани, за да не се отказват", допълни председателят на ОбС.

Рекордьорът, в групата на 10-годишните по плуване, получи освен грамота, старозагорското знаме и други подаръци, за да си спомня първите си големи успехи, а те да му дават сили да извоюва още по-големи постижения.

„Благодаря за честта и указаното внимание", подчерта треньорката на републиканския шампион Татяна Митева от спортен клуб „Траяна".

„Работим усърдно от пет години. Помня как се страхуваше от водата в началото, а сега трудно го изкарваме от басейна. Той е едно изключително надарено дете, това е безспорно! Щастлива съм, че работя с него, а ще сме заедно докато той има желание.

С много воля и с много труд Виктор постигна големи успехи. Показа мъжество по време на едно истински тежко състезание, но не само победи, но и постави рекорд", похвали старозагорския талант треньорката от СК „Траяна" Татяна Митева.

С усмивка и гордост, майката на медалиста, Петя Христова сподели, че от малък Виктор е целеустремен и организиран, и успява успешно да съчетава училището и спортните дела.
Виктор е възпитаник на ОУ „Димитър Благоев".

Старозагорската „Златна рибка" се завърна от град Ниш, в края на декември 2014г., с три медала и рекорд в дисциплината 200 м съчетано плуване.