Елена Йончева
Елена Йончева / netinfo
Филмът „Граница” е за корупцията, е мнението на автора му Елена Йончева, депутат от "БСП за България". „Става дума за корупция при изграждането на оградата, корупция за сметка на сигурността на всеки един от нас. Документи за това представихме още през лятото пред ДАНС и прокуратурата. Убедих се, че те работят. Друг е въпросът дали ще има политическа воля да се даде гласност за това. Имам съмнения, защото виждам реакциите към това журналистическо разследване.
 
Филмът не е за това как някой прескача оградата. Въпросът е защо и как е откраднато от нашата сигурност”, коментира Йончева минути преди филмът да бъде представен в Стара Загора.
 
Според нея въпросът за обективността на лентата е напълно основателен, тъй като тя е дело на журналист и депутат от най-голямата опозиционна партия. „Точно поради тази причина аз бях изключително внимателна. Важно е управляващите да дадат отговори на поставените въпроси във филма”.
 
Копие от „Граница” ще получат президентът, премиерът, главният прокурор, министърът на вътрешните работи. Този филм не е направен да се атакува ГЕРБ, а да се вземат мерки, категорична е Йончева.