ДЗУ инвестира един милион лева в нов проект
ДЗУ инвестира един милион лева в нов проект / netinfo
"ДЗУ" АД  започва работа по нов проект „VEAS” за производство на печатни платки за битова техника. Проектът е на стойност един милион лева и е инвестиция на старозагорския завод в инфраструктура на произвоството. Вече има открити нови 40 работни места, а до края на другата година се предвижда тази цифра да нарасне до 100.

Изпълнителният директор инж. Иван Стаев, заяви че ДЗУ ще продължи успешно с производството на печатните платки по проекта VEAS. В момента се работи по два модула, като 35 000 е месечната норма на първия и 100 хиляди месечно за втория. Този обем на работа ще се запази и през следващата година. През 2009 г. има пет проекта за реализиране, четири от които са свързани с производството на елементи за битовата техника, а един за крайно производство. От ръководството на завода не пожелаха да издадат имената на фирмите, с които са сключили договорите.

Наред с откриването на новото произвоство, старозагорският завод празнува и 40 години от своето създаване.

„В сложния и противоречив период на прехода ДЗУ оцеля, за разлика от много други производства. Откриването на новото производство и масовите работни места в периода на световна финансова криза означава, че ДЗУ се развива! ”, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров.