Двата пожара, които избухнаха в Казанлък, са потушени, съобщи за БТА ръководителят на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Казанлък Станимир Тончев. 

По-рано през деня голям пожар пламна в гориста местност край Казанлък. Огънят бе на около 150 метра от бензиностанция в града. Той е обхванал сухи треви и храсти, както и част от борова гора.

БГНЕС


Поради задимяване на пътното платно вследствие на пожара, временно бе ограничено движението в двете посоки по пътя София – Бургас в участъка на разклона за село Черганово. Към момента трафикът е възстановен.

Голям пожар пламна в близост до бензиностанция в Казанлък (СНИМКИ/ВИДЕО)


Пожарът е възникнал в местността „Старите лозя“. Местността е труднодостъпна, а действията на пожарните екипи са били допълнително затруднени от наличието на силен вятър. Огънят е обхванал площ около две хиляди декара, посочи Тончев. Унищожени са 70 декара борова гора. В огнището на пожара се намират около 50 постройки, около 10 от тях са унищожени.

БГНЕС

Друг пожар избухна в близост до Института по розата в северния край на Казанлък и движението в посока Габрово беше спряно в района до Крън. Той беше по-бързо овладян от пожарните екипи. 

БГНЕС


От ОДМВР Стара Загора съобщиха, че няма данни за пострадали при пожарите.

DarikNews.bg

 
БГНЕС/БТА