/ netinfo
Детски лагер за толерантност „Мост-Между-Културите“ се провежда и тази година в Стара Загора. В инициативата се включват няколко международни организации и деца от Холандия и Швеция, от различни религиозни общности и култури, като основната цел е да се покаже и наложи добрия модел на диалог в по-широк, европейски формат

Участниците-18 деца, ще живеят заедно пет дни в Международния Младежки център в Стара Загора, а от България детският лагер ще се пренесе в Хага, където ще се включат представители на Финландия.
 
Чрез различни съвместни дейности младежите откриват общото в различието си – днес на стадион „Берое“ ще се проведе приятелски футболен турнир за толерантност (смесени отбори) с участието на професионални играчи от младежкия отбор на клуба домакин, срещи с представители на различни вероизповедания. В четвъртък с Ралица Георгиева от „Хлебни къщи“ участниците ще замесят хляба на приятелството в последната вечер заедно в Международния младежки център в Стара Загора.
 
Инициативата се осъществява за трета поредна година от Източноевропейски форум за диалог „Мостове“ и Община Стара Загора.