/ ThinkStock/Getty Images
До 1 000 лева за лятна почивка ще задели всеки трети казанлъчанин, който има намерение да си направи кратка лятна ваканция. Всеки четвърти или няма да почива и ще работи, или няма да почива, тъй като няма излишни средства за това. Данните са от последната, приключила в края на юни онлайн анкета, проведена през юни в Казанлък от местен сайт. 

Все повече българи пътуват в чужбина. Гърция остава фаворит

Всеки 7-ми в допитването отказва да сподели колко смята да задели за лятна почивка, с мотива, че „му се държи сметка“. Същото е съотношението и на гражданите, които планират да почиват, но по-скромно, заделяйки за това до 500 лева.

Галъп: Повечето българи не планират да почиват това лято

Процентът на тези, за които кефът няма цена е твърде малък, на фона на останалите, едва всеки 9-ти от запитаните дава такъв отговор. Нито един обаче няма да почива това лято на далавера,като някой друг поема разходите му, а всеки 8-ми признава, че планира почивка, но няма представа колко ще му струва това.

Най-евтините дестинации за почивка през 2018 (ВИДЕО/СНИМКИ)

На фона на започналото вече категорично лято, обобщението в началото на юли за летните планове на казанлъчани изглежда така: ще почиват, без да разточителстват.