Тест коронавирус
Тест коронавирус / iStock/Getty Images
От направените бързи тестове на контактните лица в чирпанското село Свобода положителни са два – децата на заболелия пастор. Семействата и контактните лица са под карантина, информират от община Чирпан.

Резултатите от бързите тестове на контактните лица от поделението са отрицателни.

Към РЗИ е подаден списък за поставяне под карантина на контактни лица от семейството на пастора в кв. „ Кирил и Методий”.

Продължава проучването на всички контактни лица от общината и чирпанския квартал „ Кирил и Методий”. Те също ще бъдат изследвани с бързи тестове, средствата за които се поемат от Община Чирпан.

Резултатите от РСR тестовете на медицинския персонал ще бъдат готови утре.

Дете от ДГ „ Слънце”, което живее в близост до дома на заболелия пастор от Чирпан, вчера след следобеден сън проявява признаци, характерни за вируса. Детето е отделено от групата, уведомени са родителите и РЗИ.

В понеделник ще бъдат направени бързи тестове на целия педагогически и непедагогически персонал от ДГ „ Слънце”. Като превантивна мярка срещу разпространение на COVID-19 , групата от ДГ „ Слънце” е затворена, педагогическият и непедагогическият персонал е в карантина. Помещението е дезинфекцирано. Групите на децата в детските градини в общината са с отделни входове и това създава възможност за ограничаване на контактите между персонала и децата.

Като превантивна мярка, до изясняване на епидемиологичната обстановка- ограничаване на контактните лица и проверка на разпространението на коронавирус чрез бързи тестове, се ограничава посещението на детска градина и детски ясли от деца, живеещи в кв. „ Кирил и Методий” Чирпан.

Днес отново е извършена дезинфекция на площите в с. Свобода, детските градини, кв. „ Кирил и Методий”, терените на болницата и пожарната, като и дезинфекция на всички обществени терени, стана ясно още на заседание на Кризисния щаб в Чирпан.