Дарик търси лице на лято 2008 в кампанията “Красотата срещу дрогата”
Дарик търси лице на лято 2008 в кампанията “Красотата срещу дрогата” / netinfo

Лято е... Животът ни става многоцветен. Събличаме деловия костюм на ежедневните грижи и се втурваме да търсим различните лица на мечтите, емоциите и красотата. Дарик радио – Стара Загора излиза от строгите рамки на новинарството и ще търси най-красивите лица на лятото. Красотата, обаче, не е просто чар и физическа привлекателност - тя е самочувствие, светоусещане, начин на живот. Ние търсим не просто момичета, които изглеждат красиво, а млади хора, които умеят да БЪДАТ красиви. Личности, със стил на живот, основан на красивото.

На 5 юли - професионалния празник на Министерството на вътрешните работи екипът ни започва кампания “Дарик търси лице на лято 2008”. Кампанията на Дарик радио – Стара Загора е под мотото “Красотата срещу дрогата” и е с подкрепата на областна дирекция “Полиция” и Младежки общински съвет – Стара Загора.

Според статистиката, около 330 хиляди българи на възраст от 15 до 50 години са опитвали дрога. Проучване на Регионалната здравна инспекция сред 208 деца от 10 старозагорски училища е установило, че 11% от децата са пробвали поне веднъж наркотично вещество, а 6% от анкетираните се дрогират многократно. Още по-тревожен е фактът, че 3% от децата, които постоянно използват опиати, признават, че са пристрастени.

Целта на кампанията ни е да насърчим младите хора, които имат свои позитивни модели за настроение, за светоусещане и начин на живот. Младите хора на Стара Загора и региона, които умеят да живеят красиво – без дрога.

Основната част на кампанията е фотоконкурсът “Дарик търси лице на Лято 2008”. В него могат да участват момичета на възраст от 16 до 25 години, от Стара Загора и областта. До 31 август те трябва да ни изпратят снимки и своите отговори на няколко репортерски въпроса. Така те ще проявят информираност и позиция към темата за рисковете от употребата на наркотици и ще представят своите позитивни модели –извор на настроение, тонус и самочувствие. Представително жури ще определи трите най-красиви лица, а едно от момичетата ще бъде обявено за "Лице на лято 2008".Основните критериите при определяне на победителките в конкурса ще бъдат излъчването, красотата, умението да намират източници на тонус и самочувствие и проявената съпричастност към проблема с употребата на наркотици. Ще има атрактивни награди.
Снимките и отговорите на участничките ще можете да видите в интернет страницата на Дарик – Стара Загора.
Кампанията ще приключи през септември с дискусионен форум “Без дрога” , за който освен участничките във фотоконкурса ще бъдат поканени представители на полицията, медицински специалисти, младежки и неправителствени организации.
За да участвате в конкурса:

- Трябва да сте на възраст 16 – 25 г.

- Да ни изпратите не повече от три свои снимки на адрес: dariksz.k@gmail.com, най-късно до 31 август т.г.

Задължително е снимките да бъдат правени при използване на резолюция 4 мегапиксела или по-висока.

- Да ни разкажете с няколко изречения за себе си (на колко сте години, къде живеете)

- Да отговорите на нашите въпроси (виж по-долу)

- Да ни оставите адрес и телефон за контакт.

/Добре е всичко това да бъде изпратено в едно писмо/

Това са въпросите, на които държим да получим отговори:

1. Как прекарваш свободното си време ?

2. Кои са трите най-важни неща за теб?

3. Кои са твоите начини да поддържаш тонуса и самочувствието си?

4. Защо според теб връстниците ти посягат към наркотиците? Какво може да ги спре?

5. Как ще постъпиш, ако разбереш, че твой приятел взима наркотици?

6. Какво смяташ, че трябва да се направи, за да има по-малко зависими от наркотиците хора?

Лято е, а емоциите на младите хора са без лимит. Въвлечени в ритъма на летните преживявания някои “вдигат още повече настроението” - с дрога. Други умеят да намират източници на настроение в спорта, творчеството, приятелството, любовта... Нашата покана е към тях – станете лице на Лято 2008!