Чевръсто приключиха днес общинските съветници на Казанлък
Чевръсто приключиха днес общинските съветници на Казанлък / netinfo

8 минути продължи днешното извънредно заседание на Общинския съвет в Казанлък. Две точки обсъждаха съветниците, които се събраха в разгара на лятото основно, за да гласуват стартирането на процедура за обществена поръчка, която общинската администрация трябва да обяви за избор на банка, която да кредитира общинската хазна с нови 4 млн. лева. Парите са нужни на общината, за да плати възможно най- бързо сумата от 3,3 млн. лева на старозагорската фирма „ Тракия трейд", заради обявен за нищожен договор за строеж на 7 етажна сграда, в центъра на Казанлък.


Условията на Община Казанлък за избор на банка, която да отпусне кредита са: изплащане в рамките на 72 месеца, една година гратисен период и сума до 4 млн. лева.
24 съветника подкрепиха решението, нямаше нито един против и 1 се въздържа.


В рамките на 8-те минути общинските съветници прегласуваха наново върнато решение на вече бившия областен управител на Стара Загора Живка Аладжова, касаещо промяна в наредбата, регламентираща и таксите в детските заведения.Решението е свързано с доплащане на 1,80 лева на дете, за всеки присъствен ден в забавачницата.
20 съветника подкрепиха наново това решение, въздържаха се бившият кмет Стефан Дамянов, бившият зам. областен управител Румяна Друмева. Адвокат Красимира Горунска категорично се противопостави на прегласуваното решение.