Благотворителен концерт и мартенски базар правят ученици в операта
Благотворителен концерт и мартенски базар правят ученици в операта / Sofia Photo Agency, архив

Традиционният мартенски базар и благотворителен концерт на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков" в Стара Загора ще се проведе в понеделник вечерта в сградата на Държавната опера, съобщи директорът Милена Желязкова.

Във фоайто на операта ще бъдат подредени измайсторените от учениците и техните родители мартеници, картички и сувенири. Средствата от продажбата им, както и сумата събрана от билетите за концерта, ще бъдат вложени в изграждането на актова зала в училището.

Базарът се провежда за трета поредна година. През 2010 година той бе в сградата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески". Тогава бе проведен и благотворителен търг с картини на утвърдени старозагорски художници, които дариха парите от продажбата за оборудването на мултимедиен кабинет във Второ основно училище.

Миналата година базарът и концертът отново бяха в Държавната опера. И тогава на сцената съвместно се представиха професионалните актьори от операта и малките таланти от училището. Събраната сума бе вложена в модернизирането на физкултурния салон на Втро ОУ „П. Р. Славейков".