/ Община Казанлък
В кулминацията на Фестивал на розата 2019 казанлъчани бяха дарени с още един повод за гордост. 

Кметът на Казанлък приветства участниците във Фестивал на виното Розе (СНИМКИ)

Три ТИР-а, паркирани под парк „Тюлбето“, украсени с огромни фотоси от Долината на розите на розоберачки под мотото „Откритие за споделяне - България“. Транспортните камиони са част от международния превоз, с който се занимава българският бизнесмен Владислав Ангелов.

Община Казанлък

Оказва се, че приятелството на Влади, както го нарича Кметът Галина Стоянова, с Казанлък не е случайно и е отдавна: „Благодарност на Влади, защото, освен рекламата, която прави на България, в случая - на Казанлък, той е един истински българин, който, освен да прославя България с красиви места, прави много истински връзки като неформален дипломат.

Община Казанлък

Община Казанлък

Казанлък получи покана за побратимяване с полски град. Контактите, които направихме с посолството ни във Варшава и представянето на нашя град там през март, т.г., също се дължат на него и на българския посланик във Варшава“, разказва Кметът на Казанлък.

За първи път изложение на парфюми и продукти от етерични масла – Фестивал на розата

„Това е едно сътрудничество, което ще продължи. Специалният сорт българска роза, който е произведен в Института по розата изключително за Варшава се развива много добре там и това ще бъде наистина основа за много добри културни връзки.“, каза Галина Стоянова.

Община Казанлък

Община Казанлък

„Казанлък с розоберачките е една гордост за България, която ние можем да представим навсякъде – и красивите българки, и красивата традиция на брането на рози“, коментира идеята за украсата на тежкотоварни камиони Владислав Ангелов и припомня, че разработването й започва преди две години, съвместно с експерти на Министерство на туризма.

Започва традиционната „Улица на занаятите“ в Казанлък (СНИМКИ)

Преди да тръгнат на път, предстои задната част на камионите да бъде брандирана с фотоси от величествения Храм-паметник „Рождество Христово“ в град Шипка. Общо 6 камиона с подобна визия от Долината ще пътуват тази година по международните пътища за радост на българите зад граница и техните нови приятели от чужбина.

Община Казанлък

Община Казанлък

Рекламата на красотата на страната ни ще показват общо около 20 камиона, с различни визии от забележителности у нас във фирмения автопарк на Владислав Ангелов.

Пъстра програма предлага Фестивалът на розата (СНИМКИ)

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова пожела: „Бих се радвала много, ако Влади зарази местните превозвачи зад граница да направят нещо подобно и така той да мултиплицира идеята си спрямо всички българи, които покрай търговската работа да популяризират родното си място, България и по този начин истинският патриотизъм да ни прави хора, истински българи".