Улица на занаятите
Улица на занаятите / община Казанлък
Над 180 майстори, занаятчии и производители на етерични масла са заявили участие до момента в тазгодишната „Улица на занаятите“, която вече започна работа. Първите разположени щандове предлагат розови продукти, грънци и бижутерия.
 

Улица на занаятите
община Казанлък


Посетителите на Фестивал на розата 2019 в Казанлък ще могат да видят богато разнообразие от авторска бижутерия, декоративни карвинг свещи и най-различни изделия от восък, традиционните керамични школи на България, пресъздаване на характерни за българския бит занаяти – тъкане, плъстене и др.
 

Улица на занаятите
община Казанлък


 „Улица на занаятите“ е разположена в района около централния площад „Севтополис“: край Царската чешма (Лъвовата чешма), улиците „Искра“, „Отец Паисий“, „Генерал Скобелев“ и площад „КИАЦО“.
 

Улица на занаятите
община Казанлък


За втора поредна година площад „КИАЦО“ ще оживее като пъстра експозиция на открито с богатство от български бродерии и шевици, фолклорни облекла и предмети от бита. 
 

 


На „Улица на занаятите 2019“ има представители на всички майсторски и занаятчийски школи в страната. Пъстрите павилиони ще бъдат отворени до 2 юни.

Улица на занаятите
община Казанлък

 
Общо 4 мероприятия за търговците предвижда целодневна празнична програма в 116-те Празници на розата в Казанлък:
 

Улица на занаятите
община Казанлък


Цветният базар в парк „Розариум“ започва на 28 май и ще продължи до 2 юни. На 27 май започва националното изложение за български производители в пространството около Дома на културата „Арсенал“ под мотото „С любов към българското“.
 

Улица на занаятите
община Казанлък


За първи път Общината организира „Казанлък Мези“ – фестивал на Балканската култура и кулинария, който ще бъде разположен в парковото пространство до стадион „Севтополис“ от 27 май до 2 юни. Анимации за деца, спортни състезания и концертни формации ще предлагат ежедневни забавления за казанлъчани и техните гости. Всяка вечер ще има концерти на едни от най-харесваните български изпълнители и музиканти, в различни музикални стилове.

Улица на занаятите
община Казанлък


Присъствието на българската маслодайна роза в бита, културата и обичаите на българина ще бъдат пресъздавани чрез ритуала „Розоварене“ и ежедневието на семейство – розопроизводители за туристи и гости в Етнографския комплекс от 25 май до 9 юни.