изложение
изложение / община Казанлък
Изложение на парфюми и продукти от етерични масла организира община Казанлък за първи път в България. В единствения у нас Музей на розата от 31 май до 3 юни производители и търговци ще представят свои продукти на розова основа. Изложението ще бъде съпътствано от редица събития, които проследяват пътя на маслодайната роза след розобера.
 
Идеята за парфюмерийна борса е продиктувана от мащабността на Фестивала на розата в Казанлък през последните години и от огромния интерес  към дестилацията на розово масло и неговото приложение в парфюмерията и козметиката, както и към производството на розови продукти.
 

изложение
община Казанлък


Началото на Изложението е на 31 май в 10:00 часа.

В 14.00 часа започва тематичната Научна конференция „Българската парфюмерийна индустрия - тенденции и аромати“. С доклади на утвърдени специалисти в академичните среди по темата ще бъде представена взаимовръзката между научните иновации и практика в етеричномаслената промишленост у нас.

изложение
община Казанлък


В 17.30 часа Музеят на розата ще се превърне в сцена за модното ревю - пърформанс на дизайнера проф. Мариела Гемишева „Нюансите на розата в цвят и аромат 2019“. Ефектните идеи на топ моделиера ще представят пред публиката красивите казанлъшки абитуриентки, участнички в конкурса за Царица Роза 2019.

В кулминационните дни на Фестивал на розата 2019 – 1-ви и 2-ри юни, събота и неделя, посетителите на парфюмерийния форум ще бъдат провокирани да изготвят, със съдействието на специалисти, свой индивидуален парфюм по време на работилницата „Направи си аромат“.
 

изложение
община Казанлък


Партньори на Общината за събитието са Българската национална асоциация – етерични масла, парфюмерия и козметика, Университета по хранителни технологии – Пловдив, и Института по розата и етеричномаслените култури – Казанлък.