/ Община Стара Загора
Безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора - Неразказани истории по правите улици“ - Невидимата Августа Траяна ще се проведе тази събота на 4 септември - събота, от 9:30 часа с начална спирка Регионален исторически музей.
 
Какво, къде, кога в Стара Загора

По време на обиколката всички участници ще се запознаят с паметниците, маркиращи античната Августа Траяна. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на Регионален исторически музей - Стара Загора.
 
Ще бъде представена южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на 1:30 часа пътешествениците ще могат да се пренесат в периода на Античността и да научат вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.
 
Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център - бул.“Руски“ № 27, на тел.: 042/ 62-70-98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта - www.visitstarazagora.bg или https://forms.gle/kCDZoHBhqTajWT8z9 , както и във Фейсбук - visitstarazagora.bg
 
Часовниците в Стара Загора връщат стрелките 100 години назад

С цел спазване на дистанция местата в групите са ограничени до 25 души. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група.
 
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.
 
Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.