/ община Стара Загора
В последния уикенд на август от 9:30 часа ще се проведат безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристически информационен център.
 
Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще разкрие историята на някои от най-известните часовници в Стара Загора, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари. Ще се потопите в магията на времето и връщане в миналото столетие. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър.
 
С цел спазване на дистанция местата в групите са ограничени до 25 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група.

Градски тур ще отведе старозагорци и гости в антична Августа Траяна 

Инициативата на Община Стара Загора  и Туристически информационен център Стара Загора  под надслов „Стара Загора -  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека "Захарий Княжески".
 
Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg или на сайта www.visitstarazagora.bg
 
община Стара Загора