Берое замина за Дания
Берое замина за Дания / beroe.bg

С група от 20 футболисти замина тази сутрин за Дания отборът на Берое. В четвъртък от 20,00 часа в Копенхаген старозагорци се изправят срещу местния Брьондби в среща-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Първият двубой преди седмица завърши с победа на Брьондби с 0:1.

"Като знаем резултата от първия мач трябва да бъдем по-агресивни когато се защитаваме и разбира се много по-често да атакуваме. Така или иначе трябва да вкараме гол ако искаме да продължим. Ще рискуваме обаче премерено", заяви на аерогара "София" наставникът на Берое Петър Хубчев.

Той допълни, че в състава за двубоя в четвъртък няма да има много промени.

"Ако сравняваме отбора с този от миналата година - в някои мачове има 7 човека, които за първи път играят и са от тази година в „Берое". Ясно е че когато двама или трима липсват от един отбор и са заменени от други се говори, че е нов отбор. Какво да кажем за такъв брой.

Преди всичко време ни трябва. Лично за мен не ни стига малкото време, което имахме за подготовка. Момчетата от съвсем скоро играят заедно. Не знаят какво точно трябва да правят в определения момент. Времето ще работи за нас", допълни още наставникът на старозагорци.

"Очаквам доста тежък мач, повече единоборства. Нашият отбор ще подходи доста сериозно и мисля, че имаме състав, който да отстрани отбора на „Брьондби". Те също имат добри футболисти, но с малко късмет можем да продължим напред в турнира. Именно това не ни достигна в първия мач. Получихме гол в доста тежък момент и нямахме време да го върнем, но ще си вземем своите поуки и следващия мач да не допускаме такива голове", заяви капитанът на Берое Иво Иванов.

В Копенхаген Берое ще направи две тренировки преди срещата. Официалното занимание преди мача е утре вечер от 20,00 часа на „Брьондби стейдиъм".

В същия час тази вечер пък от Стара Загора тръгват феновете, които ще се включат в организираната от Националния фенклуб на Берое екскурзия до Копенхаген. Привържениците, които са решили да подкрепят отбора на живо ще пристигнат в Дания в четвъртък по обед.