/ Снимка: Дарик, архив
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд Стара Загора, с което е приета за изпълнение в България 15-годишна присъда лишаване от свобода. Тя е  постановена от Териториалния съд в Милано  спрямо  47-годишен български гражданин, осъден за участие в организирана престъпна група и трафик на наркотични вещества.

Телефонен измамник е с обвинителен акт

Мъжът е признат за виновен за това, че кокаин, който  бил закупени от Южна Америка - Венецуела, Санто Доминго и други, бил натоварен на кораба-майка.  Впоследствие наркотиците са били разтоварени на осигурените от организацията плавателни съдове - яхта,  две моторни лодки  и платноходка.

Осъдиха 25-годишен рецидивист за изнасилване на възрастна жена

На 14 февруари 2007 г., в териториалните води на Португалия и Испания, били иззети 2 085 килограма кокаин /от яхтата/ и 3 752,97 кг кокаин /от моторна лодка /Подсъдимите, сред които и осъденият, в съучастие помежду им и с неидентифицирани лица, действали с цел внос на кокаин с тегло над 1 500 кг, които трябвало да се прехвърлят от „кораба-майка” на две моторни лодки и платноходка по бреговете на Канарските острови.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за кражба

Те не  успели
, а кокаина е трябвало да бъде разпространен в Италия. На 11 юли 2012 г. подсъдимият е бил екстрадиран в Италия с европейска заповед за арест. Тогава българската страна поискала и получила от италианската писмени гаранции, че ако лицето бъде осъдено на наказание лишаване от свобода, ще бъде върнато да изтърпи присъдата си в България. 

Съдят мъж, блудствал многократно с малолетни момичета

На 31 август мъжът бил предаден на българските власти и приведен в затвора в Стара Загора
В Италия присъдата му била намалена с 450 дни, съобразно действащо там законодателство, че осъденият получава бонуси, ако полага труд в затвора и участва в различни видове обучения.
 
Заради характера на престъпленията, за които подсъдимия е осъден на 15 години лишаване от свобода, Пловдивският апелативен съд отхвърля искането за намаляване на наказанието и за промяна на режима на изтърпяване от „строг“ в по-лек.
 
Решението е окончателно.