/ Снимка: Дарик
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем мъж, по досъдебно производство за това, че на 20 октомври в Стара Загора, в условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи: един брой велосипед от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо шофьор, управлявал след употреба на алкохол

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 20 октомври в Стара Загора, обвиняемият отнел велосипед от междуетажна площадка на жилищна кооперация, като разбил входната врата, за да си осигури достъп. Тези негови действия били забелязано от собственика на велосипеда, който подал сигнал в полицията. По-късно обвиняемият били заловен и задържан в полицията.

Съдят мъж, блудствал многократно с малолетни момичета

Мъжът е осъждан за престъпления от общ характер, като за последно е освободен от Затвора през август 2018 г. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор,  като е внесено искане в Районен съд за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.