30 фотоса показват Стара Загора красива и млада в изложба
30 фотоса показват Стара Загора красива и млада в изложба / община Стара Загора

Фотографска изложба показва в 30 снимки Стара Загора красива и млада, запечатана през обектива на Жейна Желева. За общинския фотограф това е трета експозиция, но темата винаги е любимия град, сподели Желева. Тя отбелязва символично и 10 години професионален стаж като фотограф на Общинска администрация.

„Когато човек създава нещо с отношение, това личи. Тези снимки показват културния живот на Стара Загора – истински, без режисура, без сценарии, а това ни разкрива какво се създава в нашия град“, каза старозагорският зам.-кмет Иванка Сотирова. Своите поздрави към авторката на изложбата изказаха още председателят на Общинския съвет Емил Христов, както и Диана Атанасова, началник на Отдел „Култура“ към Община Стара Загора. Десетки приятели се събраха във фоайето на библиотеката, за да поздравят Жейна Желева и да си припомнят някои от най-емблематичните събития за града, както и места.

Техниката на отпечатване на снимките не е избрана случайно. Снимките от различни събития и пейзажи от Стара Загора са отпечатани с галерийно качество, на специална хартия, в съчетание с кристален ламинат, за да има допълнителна интензивност на цвета, както и дълбочина на изображението, допълни тя

Инициативата на Община Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ е посветена на предстоящия празник на  града – 5-и октомври.

Експозицията ще е постоянна, за да разкрива красотата и жизнеността на Стара Загора пред жителите и гостите на града и библиотеката.