205 пожара са гасили местните огнеборци само за седмица
205 пожара са гасили местните огнеборци само за седмица / РД ПБЗН

205 пожара са гасили огнеборците от Стара Загора само за последните само за последната седмица. Справка сочи, че за същите дни на миналата година пожарите в областта са били 96. Всички огнеборци на дирекцията са ангажирани денонощно в пожарогасене и проверка на стърнищата.

На служителите от Държавен Противопожарен Контрол от област Стара Загора е разпоредено да участват в масирани тематични проверки по спазване изискванията на нормативната база през жътвата и пожароопасния сезон. Проверяват се всички земеделски обекти , които са обхванати от пожарите през последните дни, както и такива в близост до тях. Моментално се реагира с административни мерки спрямо нарушителите. Проверките са постоянни, денонощни, включително в почивни дни и се извършват съвместно с полицаи от съответните РУП.

Земеделските стопани и ползватели е необходимо стриктно да спазват правилата за пожарна безопасност, проверява се и се взима отношение към собствениците или ползвателите на всяко стърнище, което е горяло или гори, независимо от причините за това.

От РД ПБЗН-Стара Загора призовават към бдителност и отговорност от страна на всички граждани.