коледен базар
коледен базар / СНЦ Бъдеще за децата
1 680 лева събраха „Бъдеще за децата“ и приятели със своята ДОБРОволческа Коледа. Средствата ще бъдат дарени за каузата „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“, която казанлъчани припознаха и подкрепиха.  
 
Кампанията стартира в началото на месец декември, с цел закупуването на второ модерно родилно легло и гинекологичен стол, както и подмяна на бебешките легла в отделението, за постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и майките.
 
Само за няколко дни при организаторите на кампанията пристигнаха десетки коледни украшения и сувенири, картички и украса за елха, сътворени с много любов от детски ръчички и заявки за участие от страна на детските градини. Всички артикули бяха събрани на една маса на площад „Севтополис” и предложени на казанлъчани в рамките на благотворителния базар „Hand made за кауза“. Стотици направиха дарение и отправиха своите пожелания за успех на кампанията. 
 
С ръчно изработени Коледни сувенири и красоти се включиха и новосъздадения Център за трудова адаптация и социализация. В Работилницата „Приложни изкуства“ младежи с увреждания, които са част от проекта „Социално включване чрез заетост“, заедно с екипа на сдружение „Бъдеще за децата“ изработиха специални коледни картички, сувенири и играчки.
 
В Доброволческа Коледа за Родилно отделение се включиха деца, учители, директори, родители и много приятели от ДГ № 7„Буратино“, ДГ №18 „Пчелица“, ДГ №17 „Славейче“,  ДГ №9 „Слънчице“, ДГ №16 „Роза“, ДГ № 6 „Еделвайс“, ОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Георги Кирков“, ПГ „Иван Хаджиенов“ и Дневен център за деца с увреждания – гр. Казанлък и др.