/ Георги Димитров
Премахват и облицовъчните плочи с надписа от паметника
Областният управител на област София Вяра Тодева предприе действия по консервация на постамента на Паметника на Съветската армия в „Княжеската градина“ днес, 22 април, от 11:30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

паметник съветска армия софия
Георги Димитров

паметник съветска армия софия
Георги Димитров

ВАС отмени спирането на демонтажа на Паметника на Съветската армия

Във връзка с изпълнението на заповедта на Главния архитект на Столична община са се предприели и действия по премахване на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от паметника.

паметник съветска армия софия
Георги Димитров

Действията са във връзка с изпълнение на влязла в сила Заповед на главния архитект на Столична община, издадена след обследване на състоянието на монумента „Паметник на Съветската армия“, разположен в „Княжеска градина“ и във връзка с определенията на Върховния административен съд (ВАС) да обезсили поради липса на правен интерес двете разпореждания на Административен съд София, с които бе наредено да се спрат безусловно действията по демонтажа на монумента „Паметник на Съветската Армия“ по жалба на Сдружение „Изправи се.БГ“ и група физически лица и по жалба на Политическа партия „Възраждане“. И двете жалби бяха обезсилени.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня