/ iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия 43-годишния Р.А за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.Той започнал да нанася удари с ножица на друг човек посред бял ден.

На 11.02.2021 г. около 14,30 ч. в района на „Лъвов мост“, София, обвиняемият започнал да нанася удари на мъжнасяне на удари с ножица в областта на левия крак, лявата буза и шията на Р.О., обвиняемият Р.А. причинил на пострадалия лека телесна повреда, изразяваща се в прободна рана на подбедрицата, порезна рана на бузата и порезна рана на шията, което довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота и деянието е извършено по хулигански подбуди. Р.А. нанесъл ударите без смислена причина, при демонстративно незачитане на обществения ред на публично място, демонстрирайки явното си неуважение към телесна неприкосновеност на личността и при липса на личен мотив във взаимоотношенията си с пострадалия.

Престъплението, за което Р.А. е привлечен като обвиняем, е наказуемо със затвор.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на мъжа за срок до 72 часа. Предстои на 14.02.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.