/ iStock/Getty Images
Внук преби и ограби баба си в Софийско, съобщиха от полицията.

Пребиха и ограбиха възрастен мъж във Видинско

Сигналът за грабеж постъпил на 1 август и в Районно управление-Елин Пелин. Около 17.20 часа 81-годишна жителка на село Григорево потърсила помощ, съобщавайки, че внукът й й е нанесъл побой и е отнел парична сума и хранителни продукти от дома й.

Изпратените на адреса служители установили възрастната жена с видими наранявания по тялото. Пред тях тя споделила, че агресията на внука й е била предизвикана от отказа й да му даде пари.

След разследване 35-годишният извършител е установен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство..

Пребиха и ограбиха възрастен мъж в Горна Оряховица

При друг случай - около 10.55 часа на 1 август в Районно управление-Пирдоп постъпил сигнал, че 80-годишен жител на село Чавдар е станал жертва на грабеж. Изяснено било, че около 20.30 часа предната вечер в дома на пострадалия е влязъл непознат, който чрез използване на сила е отнел спестяванията му.

В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия не след дълго криминалистите разкрили и задържали извършителя на престъплението. 38-годишният криминално проявен мъж предал доброволно отнетата парична сума. По случая е образувано досъдебно производство.