/ Георги Димитров
Временно се затваря за движение надлезът на Софийския околовръстен път (СОП) на бул. „България“ до кв. „Бояна“ с цел безопасност. Това съобщиха от Столичната община.

Движението ще се извършва през пътния възел кв.“Бояна“ - Околовръстен път.
 

надлез Бояна
Георги Димитров


Столична община спешно възложи оглед на място от инженери – конструктори. Ще бъде извършено конструктивно обследване на моста и от лицензиран инженер-конструктор, което да покаже състоянието на пътния обект. Движението в посока кв.“Бояна“ ще бъде ограничено до пълното обследване на съоръжението и изясняване на състоянието му.
 

надлез Бояна
Георги ДимитровПрез 2018 г. е направен ремонт на съоръжението, включващ подмяна на пътната асфалтобетонова настилка, саниране на тротоарните конзоли, нови парапети и ограничителни системи, както елементи на уличното осветление, допълват от общината. По носещата конструкция не са извършвани ремонти дейности. След това са правени периодични проверки на самия обект, по време на които не са констатирани проблеми.
 

надлез Бояна
Георги Димитров


Автобусите от линия 63 ще се движат през детелината и по маршрут посока Бояна, съобщиха още от Столична община.

Заради изграждането на ул. „Народен герой“ и строителството на кръстовището на бул. „Цар Борис III“ - бул. „Ал. С. Пушкин“ и ул. „Народен герой“, от 24 до 26 май беше затворен за движение участъкът от бул. "Цар Борис III" между бул. "Тодор Каблешков" и Софийски околовръстен път, включително и локалните платна на бул. "Цар Борис III".
 

надлез Бояна
Георги Димитров


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня